Μελισσοκομία – Αφεσμός : Η φύση μας είναι άγνωστη και όμορφη !

     Η φύση είναι μαγική και πάρα πολύ άγνωστη ! Και φυσικά δεν έχει μελετηθεί σε βάθος για τους εκπληκτικούς μηχανισμούς της.

     Στην μελισσοκομία, σαν αφεσμός ορίζεται η διαδικασία με την οποία δημιουργείται ένα νέο μελίσσι με την αποκοπή μιας ομάδας μελισσών από την κυψέλη στην οποία ζούσε. Στους μελισσοκόμους ο αφεσμός είναι η κλασσική φυσική μέθοδος της σμηνουργίας και οποτεδήποτε αντιληφθούν ελεύθερα σμήνη είναι τρομερή η ικανοποίησή τους από την περισυλλογή τους.

     Στην φωτογραφία βλέπουμε κυρήθρες που δημιουργήθηκαν με τη διαδικασία του αφεσμού στην ψευδοροφή μιας κατοικίας και που έγιναν τυχαία αντιληπτές από τους ιδιοκτήτες. Οι κυρήθρες έχουν αναπτυχθεί σε βάθος τουλάχιστον 2,5 μέτρων από το μέτωπο που φαίνεται στην φωτογραφία. Τα ίχνη στη δεξιά πλευρά είναι από τα κομμάτια που κόπηκαν για να μπορέσουμε να δούμε το μέγεθος των κυρηθρών.

     Οι έμπειροι μελισσοκόμοι που κλήθηκαν εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός και το θεώρησαν εξαιρετικά εντυπωσιακό, γι’ αυτό και ζητήσαμε από τον ιδιοκτήτη της κατοικίας να μας επιτρέψει να ανεβάσουμε μια φωτογραφία στο διαδίκτυο. Τώρα πλέον μένει να αποφασίσει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης τι θα κάνει με το τεράστιο μελίσσι που έχει σπίτι του. Αν και τον βλέπουμε στο τέλος να γίνεται μελισσοκόμος !

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: